Safety Stick

Wat is de Safety Stick?

De Safety Stick is een klein apparaatje, een zogenaamde-dongle, dat je in je wagen plaatst. Door de GPS en de mobiele connectie die in het toestel zijn voorzien, is het mogelijk het rijgedrag van de bestuurder te bepalen op basis van de gemeten snelheden.Bij een zware overtreding wordt de chauffeur onmiddellijk verwittigd via een SMS.

Na elke rit worden de bestuurder en (optioneel) andere personen zoals de ouders ingelicht over zijn/haar rijgedrag.Op elk moment kan hij zijn rijgedrag checken via smartphone of tablet.

Kortom: De Safety Stick is ontworpen om de bestuurder, de passagiers en zijn/haar wagen optimaal te beschermen.

Hoe werkt de Safety Stick?

De Safety Stick is voorzien van GPS en mobiele connectie, waardoor hij altijd verbonden is met de Cloud en werkt in heel Europa. Na het activerenvan een account kan de Safety Stick gekoppeld worden aan de GSM. Van zodra de bestuurder de Safety Stick in zijn wagen heeft geplaatst en de juiste contactgegevens heeft geactiveerd, zullen hij/zij en de belanghebbende partijen (bv. ouders of anderen) rechtstreeks verslag krijgen van zijn/haar rijgedrag.

Zolang de bestuurder zich houdt aan de juiste snelhedenblijven locaties, snelheden en start-en stoptijden onbekend voor derden zoals ouders of anderen. Van zodra snelheden worden overschreden of extreem rijgedrag zich voordoet, worden zij hierover ingelicht. Hier geldt de regel: “wie zijn best doet, wordt beloond”. Wie het hele jaar correct rijdt, wordt door de verzekeringsmakelaar beloond met een fors goedkopere autoverzekering.

Meer informatie kan u hier vinden.